Energieleverancier Senfal

Senfal is een leverancier van groene energie die dankzij slimme software klanten optimaal wil laten profiteren van goedkope energiemomenten. Tijdens de pilot levert Senfal deelnemers energie tegen flexibele tarieven en zorgt ze voor de automatische aansturing van de pilotapparatuur. Daarnaast bemant Senfal de klantenservice.

Software-ontwikkelaar Shift

Als softwareontwikkelaar voor de nieuwe energiewereld tekende Shift voor de ontwikkeling van de webportal en de web-app voor de tweede editie van Jouw Energie Moment. Shift staat bekend als een kei in het vertalen van ingewikkelde data naar praktische informatie.

Kennisinstituut TNO

TNO is een organisatie die toegepast wetenschappelijk onderzoek doet en de kennis die ze hiermee opdoen deelt. TNO heeft een adviserende rol binnen de pilot. Ze ondersteunt vooral de ontwikkeling van nieuwe business modellen door de diverse pilotpartners en de invoering daarvan.

Versneller van de energietransitie

Wij maken de versnelling van energiebesparing en -vergroening mogelijk door op zoek te gaan naar nieuwe en schaalbare oplossingen. Wij verbinden partijen, ontwikkelen samen met onze externe en Enexis partners nieuwe ideeën, en zorgen dat de innovaties waarin wij geloven gerealiseerd worden. De focus van ons team ligt op gebiedsontwikkeling, flexibiliteit, energiebesparing en elektrisch vervoer. Binnen Jouw Energie Moment is Enpuls verantwoordelijk voor de ontwikkeling en installatie van de opslagsystemen.

Technologische mogelijkmakers Technolution

Als een specialist in complexe technologische vraagstukken zorgt Technolution ervoor dat de pilotpartners de data uit de pilotapparatuur op afstand kunnen uitlezen en dat via die apparatuur ook informatie kan worden gestuurd naar de deelnemers.

Netbeheerder Enexis

Enexis Netbeheer beheert het energienet in het noorden, oosten en zuiden van Nederland en voorziet dagelijks 2,7 miljoen huishoudens van elektriciteit en gas. Door middel van de pilot wil Enexis Netbeheer vooral een manier vinden om de vraag en het aanbod van energie op het energienet beter op elkaar af te stemmen om zo een netverzwaring in de toekomst te voorkomen.
enexis
enpuls
senfal
shift
technolution
tno